Kotisivut WordPressillä -kurssi

Työnantaja: Vantaan Aikuisopisto
Kategoria(t):
Koulutus, Verkkoviestintä
Käytetty tekniikka:
WordPress, CSS
Toteutettu: syksy 2015, kevät 2016 ja kevät 2017

 
Kuvaus: Olen toteuttanut Vantaan aikuisopistolle Kotisivut WordPressillä –kurssin. Kurssi on kestoltaan 20 oppituntia. Se on avoin kaikille halukkaille ja kurssille otetaan kerralla enintään 16 opiskelijaa. Kurssi on nyt toteutettu kolme kertaa, 27.10.-24.11.2015, 21.1.-9.2.2016 ja 2.5-16.5.2017.

Olen suunnitellut ja totettanut kurssin itse. Johtavana ajatuksenani on ollut, että opiskelijat oppisivat mahdollisimman tiiviissä ajassa WordPressin käytön perusteet sekä laadukkaiden sivustojen suunnittelun ja toteutuksen perusperiaatteita.

Kurssilla opiskelijat toteuttavat yksinkertaiset verkkosivut valitsemalleen taholle. Kurssilla opetellaan WordPressin käyttöä opettajan ohjaamana sekä itsenäisesti. Lisäksi tutustutaan muun muassa nykyaikaisten verkkosivujen ja hyvän verkkotekstin ominaispiirteisiin, kotisivujen suunnitteluun, tekijänoikeuksiin, hakukoneoptimointiin sekä sivuston lanseeraukseen.

Kurssin aikana hyödynnetään myös verkko-opetusta. Kurssilla on oma suljettu blogi, jossa jaetaan kurssimateriaali sekä keskustellaan opiskelijoiden kotisivuprojekteista. Omista kotisivuista on ollut myös mahdollista saada kurssin jälkeen palautetta opiskelijoilta ja opettajalta.

Kurssi on saanut hyvää kurssipalautetta, muun muassa opettajan asiantuntemusta ja kouluttajan taitoja on kiitelty. Kurssi on saanut opiskelijoiltaan arvosanaksi 4,3/5.

 

Alla muutama ote opiskelijoiden palautteesta:

 

Osallistuin Sari vetämälle WordPress -kurssille, jossa tehtiin kotisivu ja/tai blogi. Sain hyvää perusosaamista että ihan pro-tason vinkkejä. Sari selvitti kaikki kysymykset heti tai seuraavaksi kerraksi, opetustyyli oli rento, humoristinen ja silti koko ajan edettiin mukavasti. Opiskelua tukevat materiaalit oli koottu niin monipuolisesti ja kattavasti, etten ole nähnyt aiemmin missään. Suosittelen Saria aivan ehdottomasti vastaaviin töihin, ja etenkin koulutusten järjestämiseen verkko-opintoina tai niiden yhdistelmänä. KIITOS Sari! (Terhi Virtanen, Kotisivut WordPressillä -kurssi 2017)

 

Opetustapa oli selkeä ja miellyttävä. Opetus eteni loogisesti. (Jorma Teittinen, Kotisivut WordPressillä -kurssi 2017)

 

Hyvä opettaja! Selkeä opetussuunnitelma. Tosi hyvä kurssi! (Kotisivut WordPressillä -kurssi 2016)

 

Erittäin hyvä kurssi ja sai monipuolisesti tietoa kotisivujen tekoon. Hyvä ja asiantunteva opettaja!! Kiitos Sari. (Kotisivut WordPressillä -kurssi 2015)