WordPress-työpaja-kurssi

Työnantaja: Vantaan Aikuisopisto
Kategoria(t):
Koulutus, Verkkoviestintä
Käytetty tekniikka:
WordPress, CSS
Toteutettu: 5/2017
 

Kuvaus: Olen toteuttanut Vantaan aikuisopistolle WordPress-työpaja-kurssin. Kurssi on kestoltaan 16 oppituntia. Se on avoin kaikille halukkaille ja kurssille otetaan kerralla 11-16 opiskelijaa.

Kurssi toimii erityisen hyvin Kotisivut WordPressillä -kurssin jatkokurssina. Kurssi on toteutettu toistaiseksi yhden kerran, 22.5-30.5.3017

Olen suunnitellut ja totettanut kurssin itse. Kurssin tavoitteena on ollut tukea opiskelijoiden omien projektien työstämistä.  Samalla tutustutaan itseasennetun WordPressin käyttöön, erityisesti ulkoasun muokkaamiseen sekä lisäosien hyödyntämiseen.

Kurssilla tutustutaan useisiin eri lisäosiin, kuten Jetpack, Yoast SEO sekä Loco Translate. Lisäksi käsitellään erilaisia teemoja, kuten WordPressin taustalla olevia tekniikoita, lapsiteeman perustamista,  sivuston optimointia ja nopeuttamista, sekä sivuston julkaisua ja julkaisun jälkeistä kehitystyötä. Kurssilla oli myös käytössä oma kurssiblogi.

Kurssi on saanut opiskelijoiltaan arvosanaksi 4,3/5. Kurssi ja opettaja ovat saaneet hyvää palautetta ja opiskelijat toivoivat vielä uutta jatkokurssia.

 

Alla muutama ote opiskelijoiden palautteesta:

 

Sari toimi kurssin opettajana. Hän osaa opettaa rauhallisen selkeästi ja kansantajuisesti myös vaikeita asioita. Sain kaikkiin kysymyksiini vastaukset. (Pasi Hulkkonen, Rakennustieto Oy)

 

Opetus oli selkeää ja kannustavaa. Esitettyihin kysymyksiin sai selkeät vastaukset. Kurssi avasi mukavasti ymmärrystä opeteltavaan asiaan. Opetus oli innostavaa, tulen varmasti uusille kursseille. (Jorma Teittinen, Fimeko Oy)